torstai 9. heinäkuuta 2009

Lomalöysää.

Satunkaa kyseli, kuinka valitusvirsi etenee. No minäpä kerron nyt kaikille. Olen ollut viimeiset kaks viikkoo on aivan hunningolla. Viikko Itä-Suomessa nettipimennossa ja ruokapäiväkirjasta ei tietoakaan. Juuri ennen reissuun lähtöä sain tietää, että sain töitä (jipii!!!), joten sen varjolla on juhlittu ja oltu rehellisellä lomalla ja lomallahan ei syömisiä vahdita. Huoh.

Mökillä meno oli entisenlaista, ei paljon lautasmalli mielessä käynyt. Helteellä olut ja siideri maistui, saunakaljaa tietysti kans ja ruuan kanssa viiniä tai miksei nyt ihan muutenkin vaan ja makkaraakin söin noin kahden vuoden kiintiön verran. Ja meillähän ei mitään kevytmakkaroita grillailla.. Salaatteja ja kasviksia ei tullut syötyä juuri lainkaan, mutta kalaa söin ja paljon. Ja kyytipojaksi sitten vaikka olutta, sehän tasapainottaa mukavasti liian terveellistä ateriaa.

Nyt olen turvoksissa ja ällötyksessä ja tuntuu kuin olisin palannut takaisin lähtöpisteeseen. En ole edes vaa'assa käynyt, tiedän jo olostani, että painoa on tullut. Lomaa on vielä 1,5 viikkoa jäljellä, mutta kuinka saada itsellensä selkärankaa, jolla palata normaaliin syömiseen ja juomiseen?!!! Edessä olisi vielä kaksi viikonloppua, mahdollisesti Tku-Tukholma miniristeily (joilla ei tunnetusti syödä eikä juoda mitään) ja niin kivaa olis vielä istua jossain puistossa kunnon piknikillä ja juoda skumppaa ja syödä kaikkea, missä on suolaa ja rasvaa ja kyllähän siinä juustokakun slaissikin menis. Ja sitten jälkikäteen mietin, että voi perhana, olis tuonkin setin voinu jättää väliin... :/

Lenkillä en ole käynyt kertaakaan, vaikka Itä-Suomessakin oli vermeet mukana sykemittaria myöten. Sekin harmittaa. Mutta jotain liikuntaan liittyvää sentään tein: kävin urheiluliikkeen alennusmyynnissä. =) Mies katseli kalastusvälineitä ja joutessani sovitin kahta paria juoksutossuja. Toiset niistä lähti mukaan -50% alennuksella, eli nyt mulla on tossut myös hölkkimiseen! Rintsikat puuttuu vielä, D/E-kupilla ei ilman kunnon liivejä tee mieli juosta. Kunnolliset maksaa kuitenkin 50-60e, mutta ekasta täyden kuun palkasta sitten.. =)

Kuvittelen, että laiskuus liikunnan suhteen korjaantuu heti, kun työt alkaa. Jumppapaikkani jää työmatkan varrelle, joten voin mennä salille vaikka suoraan töistä ja vaikka sen 5 kertaa viikossa. Tämän harhan varjolla lusmuan luultavasti vielä seuraavat 1,5 viikkoakin, ellen jostain kehitä ylisuurta morkkista ja raahaa pallomahaani lenkille. Eilen oltiin kyllä pitkällä kävelylenkillä, kun käveltiin tuntikaupalla Korkeasaaressa. Sellaisia lenkkejä kun tekisi joka päivä, olisin pian hoikka kuin tämä sirkka.

6 kommenttia:

Paevi kirjoitti...

Heh, sori vaan, mutta hyvältä kuulostaa toi sun lomadieetti ;-)
Lomalla ei tunnetusti kiloja vahdita. Itse olen ollut itsemääräämässäni urheilukiellossa kun vasen jalka/pakara/hermo temppuilee ja varpaissa pistelee. Joten pakko ottaa iisisti ettei hermonpää oikeasti ärsyynny.
Mutta apu se on pienikin apu, lisää Korkeasaarilenkkejä ja muuta hyötyliikuntaa :-)

Anonyymi kirjoitti...

Onnea työpaikan johdosta!!! Jipiii!!!

Älä huoli siitä painosta, kun loma loppuu pääset varmasti taas ruotuun. Ja, jos sä keräsit sitä laardia sen 2 vuotta, niin ei se ihan heti takasin tule. Kaiken lisäksi olet laihdutellut niin järkevästi, että kärsii varmasti jonkin verran sikailla!

Tsemppiä!

Heinäharava

Satu kirjoitti...

Kiitos tästä selvityksestä! ;) Kuule, sähän elät ihan oikein, lomalla nautitaan eikä vahdata jokaista suupalaa, rytmi palautuu kunhan arki koittaa, usko pois. UPEAT LENKKARIT, hyvä merkki! iloista mieltä lenkkipoluille kunhan sinne ehdit! Sulla on hyvä pohja jatkaa ja päänuppi tekee kuitenki ajatustyötä koko ajan, lenkkaritkin tuli ostettua tost noin vaan! Mäkin olen ollut hyvin lomalla, syönyt ja juonut ja kärsinyt ikävistä vatsakivuista, enkä sen takia olen pystynyt lenkille (oon menos asian takia tutkimuksiin :( ) . Mutta kyllä me tästä noustaan, trust me!

navettakissa kirjoitti...

Päevi: Joo siis tää "Syö ja juo, mitä haluat" -dieetti on ihan paras. =) Mä jo mietin, että jos mä tulisin käymään siellä teillä, niin vietttäis muutaman päivän loma ruokakolmiolla viini-juusto-leipä. Tai saa siitä tehtyä neliönkin, jos siellä on jotain hyvää paikallisherkkua. Tai ehkä mä voisin tuoda täältä karjalanpiirakoita ja eletään niillä. =)

Heinis: Tackar!!! Mä oon sekä innoissani että kauhuissani tuosta työstä. Laihdun varmaan ensimmäisten viikkojen aikana pari kiloa ihan vaan siksi, että maha on niin kuralla, että en pysty syömään mitään.. :/ Ja kiitos tsempistä, tuli tarpeeseen!

Satunkaa: Mä luotan rytminpalautumiseen myös. Ja kiitos, munkin mielestä noi on hienot! Ja tuntuvat hyvältä jalassa ja ainakin kaupassa tuntui askel rullaavalta. Toivottavasti sun vatsassa ei ole mitään ikävää.. Nousemisiin!!

Anonyymi kirjoitti...

Moi,
Sun blogia on ollut kiva seurata. Itse olen samassa veneessä ja samanmoisten asioiden kanssa painin. Tsemppistä! Ja nautinnollista kesää!

navettakissa kirjoitti...

Hei anonyymi, kiitos kivasta kommentista! Musta tuntuu, ettei tätä lue juuri kukaan muuten kuin säälistä, etenkään kun en ole ehtinyt/jaksanut tätä päivittää enkä kirjoittaa yhtään niin paljon juttuja kuin alunperin oli ajatus. Mutta kiva kun olet viihtynyt siitä huolimatta! =) Loma on mennyt kyllä niin hunningolla ollessa, mutta heti loman jälkeen palaan ehdottomasti takaisin ruotuun ja eiköhän sitten taas irtoa juttua! =) Tsemppiä sullekin ja nautitaan kesästä!