maanantai 15. kesäkuuta 2009

Whaaat?!

Mä en tajua enää mitään.. Alan uskoa, että viime maanantaina olin festarinesteissä tms., koska tämän viikon punnitustulos oli viime viikosta -1,8kg! :D Ja mikä parasta, siirryin vaakalukemissa alemmalle kymmenluvulle!! Party party party!!!!! =)

Voi että, kylläpä tuntuu hyvältä, kun vihdoin sain numeroina näkyvää tulosta! :D Viime viikolla ei tullut syömisten kanssa yhtään älytöntä ylilyöntiä ja liikuinkin ihan kohtalaisesti, mitä nyt eilen lusmusin salista (se vähän harmittaa). Nälkää en nähnyt, liikunta ei tuntunut täysin pakkopullalta ja herkutellakin vähän sain. Tällaisia viikkoja lisää!!! :D

Näin viime viikkoni meni (syödyt kalorit otettu ruokapäiväkirjasta ja liikuntakalorit sykemittarista):

Ma: 1512 kcal, n. 30 min reippaahko kävelylenkki, josta en merkinnyt liikuntakaloreita
Ti: 1800 kcal, punttisalireissu -324 kcal (=1476 kcal)
Ke: 1489 kcal, 45 min reipasvauhtinen sauvakävely -311 kcal (=1178 kcal)
To: 1734 kcal, ei liikuntaa
Pe: 1349 kcal, n. 1 h leppoisan reipas sauvakävely -334 kcal (=1015 kcal)
La: 1181 kcal, ei liikuntaa
Su: 1452 kcal, ei liikuntaa

Tavoitteeni on ollut syödä päivittäin 1400-1500 kcal, mutta kuten huomaatte, se ei aina onnistu. Laskin huvikseni noista em. luvuista keskiarvon viime viikolta, ja kappas, keskiarvoksi tuli 1502 kcal/päivä! Spooky... =) Ja jos keskiarvossa otetaan mukaan myös liikunnalla kulutetut kalorit, keskiarvoksi tulee 1364 kcal. Hassua. Äkkisilteen näyttää, että söin miten sattuu, mutta sehän meni just nappiin! Jos on tarpeeksi hyvin "ohjelmoinut" itsensä, ohjelma voi toteutua näköjään ihan itsekseenkin. =)

Lauantain vähäiset syömiset selittyy sillä, että nukuttiin kamalan pitkään ja ruokarytmi heilahti sen verran, että välipala jäi pois kokonaan ja iltaruoka meni niin myöhäksi, että ei tehnyt mieli iltapalaa. Mitä sitä väkisin syömään, jos ei ole nälkä? Kaloreita vähensi sekin, että saunajuomana ei ollut 150-200 kcal siideri vaan kylmä vesi, jonka laitoin palautusjuomashakeriin ja jääpaloiksi pakastettuja mansikoita. Palkkaritötsän siivilä piti mansikat pois tukkimasta juoma-aukkoa ja veden loputtua söin sulaneet mansikat. Oli vähän pöllö olo syödä mansikoita lauteilla, mutta hyvää oli! =)

Iltaruuaksi tein meille annokset lämmintä kalkkunasalaattia. Omaan annokseeni punnitsin raaka-aineet sitä mukaa kun niitä lautaselle ladoin. Merkitsen kaiken todellakin grammalleen ruokapäikkään.. :D Vähempikin tarkkuus riittäisi, mutta kun luonto ei tässä asiassa anna periksi olla suurpiirteinen, jos on mahdollisuus olla tarkkakin. =)


Lämmin kalkkunasalaatti (1 annos)

130 g itse marinoitua ja pannulla paistettua kalkkunan rintafileetä (1 filepihvi)
125 g jäävuorisalaattia suikaleina (eli reilusti)
65 g pakasteherneitä (0,75 dl?)
62 g pakastemaissia (0,75 dl?)
50 g luumukirsikkatomaattia (5 kpl) puolitettuina
39 g eli puolikas ylikypsä nektariini lohkoina
10 g porkkanaa lastuina (piti saada lautasella jotain oranssia :) Lopun porkkanan rouskuttelin ruuantekoruokana.)

Koko satsi: 315 kcal. Salaatinkastikkeeksi arviolta 30g Felix Mango-chili salaatinkastiketta, josta tuli 105 kcal lisää. Aika mukava annos. Jos söisin tällaisen lounaaksi, käyttäisin kevyempää salaatinkastiketta ja lisäisin salaattiin täysjyväpastaa tai söisin salaatin lisäksi vähän leipää. Illalla en hiilareita niin tarvitse, mutta päivällä pitää saada energiaa hiilareistakin, että jaksaa toimia ja urheillakin.

Kalkkunan tissipihvit marinoin liemessä, johon kaatelin fiilispohjalta oliiviöljyä, valkoista balsamicoa, hunajaa, 2 murskattua valkosipulin kynttä, mustapippuria ja hienoa merisuolaa.

Huh. En vieläkään oikein ymmärrä, että vaaka vaihdoin näyttää noin kivaa lukemaa.. Melkein voisin tätä juhlia! =) Ja niin muuten juhlinkin! Teen ittelleni ison fetasalaatin ja laitan siihen extrapaljon kurkkua ja ylimääräisiä vihreitä oliiveja (tosi hyvää, kun osuvat samaan haarukkaan)! =)

4 kommenttia:

Paevi kirjoitti...

Siinäs näet! Ei kannata heti heittää pyyhettä kehään :-)
Itse ihmettelin tänään vanhoja housuja, että miten olen niihin joskus voinut mahtua?! lanteilta vielä menee mutta nappia ei saa kiinni millään. (Kyseessä housut, joita pidin n. 10v sitten, mutta paino on nyt ehka pari kiloa enemmän kuin silloin.)
Ja toi kalkkunasalaatti näyttää herkulliselta

Matleena kirjoitti...

Hienoa! Lopultakin alkaa näkyä tulokset! :)
Minä muuten jo viime viikolla mietin ja nyt taas, onkohan maanantai hyvä punnituspäivä. Tosiasiahan on, että viikonloppuna on suurempi mahdollisuus saada nestekertymää kehoon kuin arkena. Pohdipa, kannattaisiko vaihtaa päivää. :)

navettakissa kirjoitti...

Päevi: Nykyajan napeissa on aivan selvästi jotain vikaa. ;) Sinnikkyys palkittiin tosiaan, nyt ei tulis mieleenkään luovuttaa!

Matleena: JEEE! Kyllä näitä tuloksia on odoteltukin! :D Maanantai punnituspäivä siinä maksullisessa palvelussa, johon liityin. Mua risoo maanantaipunnitukset juuri tuosta mainitsemastasi syystä, mutta olen huomannut, että tieto maanantai-vaa'asta hillitsee kummasti vkl-herkuttelua. :) Ja epänormaalisti syödyn ja juodun viikonlopuin jälkeen on ihan hyväkin, että vaaka muistuttaa ja läksyttää siitä, että herkuttelulla on seurauksensa, ja että viikonlopun elintapoja ei kannata missään nimessä noudattaa arkena. :)

Heinäharava kirjoitti...

JEEEEEAAAAAAAH!!