VAROITUS: sämpylät sisältävät vehnäjauhoja eli näistä saa
elinikäisen turvotusmyrkytyksen eikä paino laske ikinä!
RAHKASÄMPYLÄT (12 kpl), yksi sämpylä 168 kcal
2 dl vettä
25 g hiivaa
2 rkl hunajaa
1 tl ruokasuolaa
250 g maitorahkaa
1 kpl kananmunaa
1 dl vehnäleseitä
2 dl ruisjauhoja
5 dl hiivaleipäjauhoja
2 rkl rypsiöljyä
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon suola, hunaja, rahka, muna, leseet, ruisjauhot ja osa hiivaleipäjauhoista. Vatkaa tässä vaiheessa vielä vellimäiseen taikinaan ilmaa ja sitkoa. Vaivaa taikinaan (käsin tai härkimellä) vielä loput jauhot ja lisää loppuvaiheessa öljy.
Kohota liinan alla.
Tee taikinasta tanko ja jaa se kahteentoista osaan, pyöritä sämpylöiksi, nosta ne voidellun muffinipellin koloihin. Kohota. Paista 225 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 15 minuuttia.
Huomioita: Taikinani ei tahtonut aluksi kohota lainkaan, joten siirsin taikinakulhon tiskialtaaseen, jossa oli lämmintä vettä. Ja johan kohos. Leivontavaiheessa jouduin lisäämään aika lailla hiivaleipäjauhoja, koska taikina oli tosi pehmeä ja tarttui käsiin. Muffinssikoloissa taikina kohosi helposti ja nopeasti ja uunissa vielä lisää. Tosi komeita tatteja tuli! :D
elinikäisen turvotusmyrkytyksen eikä paino laske ikinä!
RAHKASÄMPYLÄT (12 kpl), yksi sämpylä 168 kcal
2 dl vettä
25 g hiivaa
2 rkl hunajaa
1 tl ruokasuolaa
250 g maitorahkaa
1 kpl kananmunaa
1 dl vehnäleseitä
2 dl ruisjauhoja
5 dl hiivaleipäjauhoja
2 rkl rypsiöljyä
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon suola, hunaja, rahka, muna, leseet, ruisjauhot ja osa hiivaleipäjauhoista. Vatkaa tässä vaiheessa vielä vellimäiseen taikinaan ilmaa ja sitkoa. Vaivaa taikinaan (käsin tai härkimellä) vielä loput jauhot ja lisää loppuvaiheessa öljy.
Kohota liinan alla.
Tee taikinasta tanko ja jaa se kahteentoista osaan, pyöritä sämpylöiksi, nosta ne voidellun muffinipellin koloihin. Kohota. Paista 225 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 15 minuuttia.
Huomioita: Taikinani ei tahtonut aluksi kohota lainkaan, joten siirsin taikinakulhon tiskialtaaseen, jossa oli lämmintä vettä. Ja johan kohos. Leivontavaiheessa jouduin lisäämään aika lailla hiivaleipäjauhoja, koska taikina oli tosi pehmeä ja tarttui käsiin. Muffinssikoloissa taikina kohosi helposti ja nopeasti ja uunissa vielä lisää. Tosi komeita tatteja tuli! :D
2 kommenttia:
Älyn hyvänäköisiä sämpylöitä! Mun pitää kyllä ostaa sellanen pelti, ei varmaan paperivuokassa tule samanlaisia... ulkonäkö on reilusti yli puolet ruokaa!
onko sulla sellanen peltinen vai silikooni?
Eiks ookin komeita?! Koskaan ennen ei oo noin muhkeita tullut! Mulla on sellaset silikoniset vuoat (2x6kpl) ja ne on kyllä näppärät. Helpot putsata eikä tartte voidella, jos ei halua.
Lähetä kommentti